
Recentemente, apareceron moitas dietas que prometen unha perda de peso efectiva no menor tempo posible. Que é: mito ou realidade? Non entraremos en detalles. Que cada un decida por si mesmo se este método ten sentido.
A cambio, ofrecémosche unha dieta para a súa revisión, cuxa dieta se basea no consumo de produtos proteicos. No seguinte material analizaremos os principios básicos da dieta proteica e a lista de alimentos aceptables. Neste artigo tamén compartiremos contigo un plan semanal aproximado con varias receitas saudables.
Dieta proteica durante unha semana - menos 6 kg en 7 días
Segundo os nutricionistas profesionais, unha dieta proteica promove unha perda de peso efectiva de ata 6 kg por semana. Dado que os alimentos que conteñen proteínas aceleran o metabolismo do corpo, o proceso de perda de peso non levará moito tempo.
Desafortunadamente, non todos poden conseguir resultados eficaces de perda de peso cunha dieta proteica dunha semana. Como sabes, o consumo excesivo de carne está contraindicado non só para vexetarianos, senón tamén para persoas das seguintes categorías:
- persoas maiores;
- dente doce;
- padecer enfermidades do tracto gastrointestinal;
- pacientes hipertensos.
No seguinte parágrafo falaremos doutras características dunha dieta proteica eficaz, incluíndo regras nutricionais básicas.
Que é unha dieta proteica?
Unha dieta proteica consiste en consumir só alimentos que conteñan proteínas durante un período de tempo determinado, que lle presentaremos no seguinte parágrafo. Vexamos con máis detalle como precisa comer exactamente para "iniciar" un proceso eficaz de perda de peso que lle dea a unha persoa os resultados desexados.
Polo tanto, as regras para consumir alimentos dunha dieta proteica eficaz deben cumprirse estrictamente e son as seguintes:

- Media hora antes das comidas, debes beber un vaso de auga purificada sen gas. A dose mínima diaria é de dous litros;
- O número de calorías por día non debe superar as 1200;
- Para obter os resultados de perda de peso máis eficaces, coma á mesma hora todos os días. Para comodidade, cree un plan de menú;
- A última comida debe tomarse como máximo 4 horas antes de durmir;
- Divide o menú en cinco comidas ao día en pequenas porcións;
- Combina unha variedade de técnicas de perda de peso con actividade física moderada.
- Para evitar unha deficiencia de vitaminas durante a dieta, recoméndase tomar calcio en forma de comprimidos.
Despois de familiarizarnos coas regras, chegamos ao feito de que, por regra xeral, unha dieta proteica segundo o método Dukan prescríbese na casa durante 7 días. Se é necesario, a dieta proteica pódese estender durante unha semana máis. Non obstante, non debes abusar desta restrición alimentaria, xa que a ausencia de produtos que conteñan carbohidratos no menú contribúe á indixestión. Tamén hai que ter en conta que coa inxestión a longo prazo de alimentos que conteñen proteínas, a probabilidade de irregularidades menstruais nas mulleres é alta.
Os beneficios dunha dieta proteica inclúen que os seus produtos:
- son perfectamente absorbidos polo corpo;
- eliminar residuos e toxinas dos intestinos;
- aumentar a inmunidade;
- eliminar as interrupcións no sistema hormonal;
- saturar o corpo durante moito tempo.
Sábese que unha dieta proteica mantén os resultados durante moito tempo. Ademais, unha dieta proteica é bastante adecuada para as mulleres embarazadas. Non obstante, recoméndase facer un descanso de seis meses despois de rematar o curso actual e antes de comezar o curso seguinte.
Que alimentos podes comer?
Despois de familiarizarnos con todos os matices da nutrición baseados na dieta proteica anterior, pasemos directamente á lista de alimentos aceptables que todos os que queiran perder peso deben incluír na súa dieta:

- Carne: cordeiro, tenreira, polo, pavo e ganso;
- todo tipo de peixes e mariscos;
- Vexetais: pepino, tomate, repolo, pemento, cabaciña e berinjela;
- iogur baixo en graxa, leite, kefir e queixo cottage;
- todo tipo de queixos;
- claras de ovo cocidos;
- aceite de oliva con moderación;
- todo tipo de froitas, froitos secos e bagas;
- Cereais: arroz, trigo sarraceno, avea.
Por suposto, todos os produtos non incluídos na lista anterior deben excluírse da dieta, ou debería permitirse comer estes alimentos só ocasionalmente. Neste caso, consideramos produtos que nunca deberían incluírse no seu menú nunha dieta proteica:
- Carne de porco;
- Salo;
- carnes afumadas;
- produtos enlatados;
- produtos lácteos graxos;
- Repostería;
- chocolate;
- bebidas doces e carbonatadas;
- Alcol;
- produtos de panadería;
- pataca;
- salsas graxas e picantes.
Menú semanal e receitas
O menú da dieta proteica inclúe o consumo de alimentos crus, guisados, cocidos ou guisados. Ofrecémosche unha versión aproximada dun menú eficaz durante unha semana para perder quilos de máis. Entón, unha dieta proteica para a perda de peso - menú para a semana:
luns
- Almorzo: tortilla con queixo cottage e herbas;
- Xantar: 200 g de carne de polo cocida, un vaso de kefir baixo en graxa;
- Cea: troita ao forno.
martes
- iogur con froitas;
- mingau de trigo sarraceno e kefir;
- pementos guisados con tomate.
mércores
- torrada de queixo e infusión de herbas;
- ensalada de froitas con iogur;
- chuletas de polo ao vapor, pan de dieta.
xoves
- Avea con ameixas, té negro con limón;
- calabacín guisado, leite cocido fermentado;
- 150 g de polo cocido con tomate e herbas.
venres
- Tortilla con queixo e tomate;
- 250 g de arroz cocido, compota de mazá;
- pementos cocidos.
sábado
- avea con leite;
- cazola de queixo cottage con pasas, iogur baixo en graxa;
- poleiro ao vapor con verduras e herbas.
domingo
- ensalada de cítricos e 250 g de queixo cottage;
- sopa de trigo sarraceno, kefir;
- Guiso de berinjela, calabacín e pemento, regado con té sen azucre.
Agora imos pasar quizais á parte máis agradable de calquera método para perder peso e presentarlle receitas para perder peso cunha dieta proteica. Os seguintes son considerados os máis deliciosos e saudables:
Peixe cocido ao forno

Ingredientes: 400 g de bacallau, zume de medio limón, un chisco de herbas.
A receita de cociña é moi sinxela: cómpre botar zume de limón sobre o peixe e metelo no forno durante 45 minutos a unha temperatura de 180 graos. A continuación, espolvoreo o prato acabado con herbas.
Salmón con leite
Ingredientes: medio quilo de salmón, 5 tomates, unha cebola mediana, dúas cenorias, 500 ml de leite baixo en graxa, un chisco de sal e pementa, un puñado de endro, un litro de auga.
- Pelar os tomates botando primeiro auga fervendo sobre eles.
- a continuación, picar finamente;
- Ralar as cenorias nun ralador groso e fritilas nunha tixola xunto coa cebola;
- despois engade tomates picados;
- Transfire a mestura resultante a unha pota e engade auga.
- Poña as verduras a ferver, despois reduce o lume e continúa a cociñar durante 10 minutos;
- Cortar o salmón en anacos grandes e engadir ás verduras;
- Despois de 2-3 minutos, verte o leite sobre todos os ingredientes;
- despois duns minutos, engade especias e herbas ao prato;
- Antes do uso, a sopa resultante debe prepararse durante 20 minutos.
Chuletas de peixe con salsa
Ingredientes: 400 g de atún, ovo de galiña, un cuarto de cebola, un chisco de sal, un puñado de albahaca seca.
- Bater o filete de peixe con cebola nunha batidora;
- Forma chuletas a partir da mestura resultante;
- Fritir ben por ambos os dous lados nunha tixola;
- Mestura o ovo con sal e albahaca;
- Despeje a salsa resultante sobre as chuletas.
Filete de polo en kefir
Ingredientes: 150 g de carne de polo, un chisco de sal, pementa e un puñado de herbas, 100 ml de kefir baixo en graxa e a mesma cantidade de auga.
Para preparar esta receita, cómpre mesturar o kefir con auga e botalo sobre a carne de polo. A continuación, coloque na neveira durante 2-3 horas. Pasado este tempo, coloque o prato nunha tixola prequentada e déixase ferver por ambos os dous lados.
Carne con arroz

Ingredientes: 350 g de tenreira, pementos, dúas culleradas de aceite de oliva, 150 ml de auga, 300 g de arroz.
- cortar a carne en cubos;
- despois fritir en aceite de oliva;
- Engade auga e sal;
- Picar os pementos e engadir á carne;
- A continuación, engade o arroz e cociña ata que se evapore todo o caldo.
























